Direktlänk till inlägg 11 juli 2014

Träningen är i gång

Av HundStyrkan - 11 juli 2014 01:27

Den startade egentligen direkt när Terry kom till oss.
Vi har påbörjat många olika delar och han gör fina framsteg på en gång.

LIGG
Han har nu lärt sig att lägga sig ner när jag tar handen ner mot marken. Jag har börjat lägga på kommandot "ligg" nu efter att han börjat förstå vad det handlar om.
Även barnen tränar med honom och an lyssnar fint på dem med om de har något gott att erbjuda :)

SITT OCH TA KONTAKT INNAN MATEN SERVERAS
Detta är något som jag tror alla hundägare övar med sina hundar. Hunden måste sätta sig och titta upp på mig för att "be om lov" att få äta sin mat. Eftersom man gör det varje gång hunden får mat så lär sig hunden ganska snart att sätta sig så fort matskålen tas fram. Våra hundar är fantastiska på att lära sig, det är något vi ska nyttja även i andra situationer än bara vid matskålen.
Terry sätter sig när jag säger sitt och försöker han gå fram till skålen tar jag bara min hand framför skålen och säger nej. Sen säger jag till honom att sitta igen och lockar på honom genom att säga hans namn. Han tittar upp på mig och jag säger "varsågod" han är lite tveksam till om han verkligen får ta maten så jag lockar fram honom till skålen :)
Han kommer snart att förstå hela kedjan av beteenden som gör att han får maten.

SNURRA
ett enkelt och roligt trix. Terry ska snurra när jag säger "snurra". Just nu följer han min hand runt.
Detta stärker vårt samarbete och hans vilja att vara med människor.

INTE GÅ UT GENOM ÖPPEN DÖRR
När vi ska gå ut måste han stanna och ta kontakt med mig innan vi går ut tillsammans. Han behöver inte sitta, bara stanna upp och vänta tills jag säger att vi går ut "varsågod" eller "kom".
När han är på väg att gå ut sätter jag bara min fot framför honom och säger "nej". Han lyssnar väldigt fint och idag tog han spontant kontakt med mig så vi kunde gå ut.

TRÄNING RUNT HUNDAR OCH MÄNNISKOR
Socialisering är oerhört viktigt för alla valpar. Vad som är ännu viktigare är hur man socialiserar sin valp. Terry har hängt med till ett par kompisar och när vi kom dit var hans enda uppgift att vara hos mig och ta det lugnt. Det gick väldigt bra. Han är lugn och cool. Några gånger fick jag dämpa honom och det gjorde jag genom att peta till honom i sidan och samtidigt göra ett ljud som ska förknippas med lugn.
Här träffar vi på en osäker chihuahua, Terry låg fint och studerade hunden. Sen tränade vi kontakt övningar m.m med den andra hunden i bakgrunden.

Jag vill inte att han ska få en förväntan att hälsa på alla hundar vi träffar därför dröjde det flera timmar innan de fick hälsa på varandra.

Han har fått hälsa på många olika människor under dessa första dagar. Han var lite osäker och gick fram för att lukta och kastade sig därefter mot personen och morrade. Jag tycker att han gjort enorma framsteg här! Han måste alltid vänta på kommandot "gå och hälsa" innan han får gå fram till någon. Kommandot får han om han är lugn, inte annars och absolut inte om han är uppjagad.
Jag har petat till på honom om han blir stel/morrar och belönat när han hälsar fint.

En galet söt och rolig rolig hund att lära känna. Varje dag händer nya spännande saker :)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av HundStyrkan - 19 september 2014 14:20

Usch vad tiden går fort, idag ska Terry hem. Jag kommer sakna honom så galet mycket. Vi har hunnit träna massor och framstegen är helt fantastiska. Han är så lättlärd och stabil. Han har bla lärt sig - Plats i korgen bättre än innan. Han lyssna...

Av HundStyrkan - 15 september 2014 07:38


Nu är det mycket som händer i Terry. Hormonerna sprutar och han har mycket att stå i. Kolla kissfläckar, revirmarkera och han vågar ta sig längre ifrån mig än tidigare. Eftersom vi la en stabil grund så är det inga problem med Terry. Han lyssnar och...

Av HundStyrkan - 8 september 2014 15:00

Jag är jätte glad att få fortsätta Terrys träning. Han har hunnit bli 6 mån och det innebär nya utmaningar. Han är inte så "trotsig" som man kan förvänta sig, men vissa saker vill ägarna ha lite extra hjälp med. Att han inte ska hoppa på människor,...

Av HundStyrkan - 18 augusti 2014 07:39

Och Terry har gjort stora framsteg. Han har utvecklats på många plan, gått från valp till unghund och på resan fått med sig: - följsamhet i koppel. Han följer den som håller i kopplet och blir således en balanserad flockmedlem istället för en ledarf...

Av HundStyrkan - 14 augusti 2014 22:09


Vi har tränat intensivt denna vecka. Förbudsövningar med bollar av alla dess slag. Terry har ett stort intresse för saker som rör sig. Även barnens radiostyrda bilar har fått vara med som störning. Impulskontrollen har blivit mycket bättre under v...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Juli 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards